perjantai 2. lokakuuta 2009

Aika tarttua kynään

Kynän kuva Hasse Zetterströmin kirjasta Anna-Clara och Hennes Bröder. En Bok om Barn, piirtänyt Eigil Schwab.

Nyt on sitten lomailtu harrastuksesta pari viikkoa. Kävin katsomassa Rakkautta ja Anarkiaa leffoja. Luin tusinan hömppäromaaneja.

Pitäisi valita uusi kirjaprojekti. Vahvimpana kandidaattina on Tavarantasaajat Österholm ja Sutki, jota työstin elokuun loman alussa kunnes katsoin parhaaksi keskittyä Flachseniusten loppuun saattamiseen. Tulostin tavarantasaajat paperille viime viikolla. Ei hirvittävästi aukkoja, mutta teksti on kirjoitettava kokonaan uudelleen. Että pitäisi sitten aloittaa.

Kävin tällä viikolla Kansallisarkistossa. Ajattelin saavani Tuhlaajatytön vastaanoton, mutta syksyn tultua päivittäiset kävijäluvut olivat nousseet yli sataan eivätkä yhtä koheltajaa kaivanneet.

Kansallisarkiston kirjaston hyllystä sain käsiini Hauhon historia II:n, mutta jäin heti sen jälkeen suustani kiinni enkä ehtinyt kuin avata pari aukeamaa. Anu Lahtisen blogissa ainakin kehuttiin eikä mitään syytä epäillä arviota. Henkilöhakemistoa oli kymmeniä sivuja, mistä jäi positiivinen mielikuva ennen perusteellisempaa tutustumista. (Lisäys julkaisun jälkeen: ilmaus epäonnistunut. Perusteellista tutustumista en ole siis vielä tehnyt. Odotan sen jälkeenkin suhtautuvani positiivisesti kirjaan.)

Kirjaston lehtivalikoimassa oli uusi ruotsalainen lehti Släkt. Tidning för Sveriges släktforskare. Olisi sekin ansainnut paremman tutustumisen. (Olikohan joku vanha julkaisu saanut uuden nimen?) Vantaalaisten Sukuri-lehdessä kerrottiin vierailusta Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen (Kotus) nimiarkistoon, jonka kortista selvisi torpan koordinaatit. Tuollainen mahdollisuus ei ole aikaisemmin tullut minulle eteen. Olisi voinut olla käyttöä.

Ei kommentteja: