maanantai 14. syyskuuta 2009

Rakennuspiirrustuksia Hämeenlinnasta

Kansallisarkiston digitaaliarkistosta löytyy nykyään otsikko Hämeenlinnan maistraatin arkisto (HMA). Tätä kirjoittaessa sen alla on joukko kortteleita ja näiden sisällä rakennuspiirrustuksia ainakin 1800-luvulta. Ylläoleva latriini oli suunniteltu kortteliin 33.

Käytettävyyskommentit:

1) Vakan hierarkiassa Maistraatin arkiston alla ei (luonnollisestikaan) ole kortteleita vaan mm. sarja I Kartat ja piirrustukset, jonka alla Ia Purettujen rakennusten piirustukset ja Ix Muut kartat ja piirustukset. Kummastakaan ei avaudu tarkempaa selostusta, mutta varmaankin (?) jommastakummasta on piirrustuksia digitoitu? Miksi hierarkiaa ei ole kopioitu kokonaan?

2) Digitaaliarkiston näkymässä "Hämeenlinnan maistraatin arkisto (HMA) -arkiston sarjat:" korttelit tulevat mielivaltaiselta näyttävään järjestykseen. Eli pitää katsoa lista huolellisesti läpi, jos sattuu tietämään mitä korttelia hakee.

2 kommenttia:

Saijatjie kirjoitti...

Kiitos tästä linkkivinkistä! Yhdyn kanssasi tuohon käytettävyysmielipiteeseen, on harmittavaa kun täytyy todellakin tietää mitä on tarkalleen hakemassa ennenkuin arkistosta saa täyden hyödyn irti. Itse Hämeenlinnalaisena olisin iloinen ihan vain siitä, että pystyisin selailemaan eri kortteleita läpi ja samalla hahmottaisin missä ne sijaitsevat (esim. jonkinlainen yleikorttelikartta olisi tarpeen ihan ylimälle tasolle).

Anonyymi kirjoitti...

Tietoja ja tarinoita Hämeenlinnasta ja muualta Kanta-Hämeestä tallennetaan nyt myös Häme-Wikiin http://www.hamewiki.fi