sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Toukokuun loppuessa

Aurinkoinen kellokotelon pohjakuva 1700-luvulta löytyi Bibliodysseyn valikoimasta.

Ensi viikolla Satakunta on Helsingin Senaatintorilla ja seuraavalla viikolla on pääkaupunki täynnä ohjelmaa, osa historiaankin viittaavaa. Sederholmin talossa viime vuoden tapaan historiallinen kahvila. (Kaupunginmuseon pienoisnäyttelyä Kokemäenjoen kulttuuriympäristöistä en varsinaisesti suosittele, mutta jos Sofiankadulla on sopivaan aikaan, niin nopeasti pystyy siihen tutustumaan.)

Vuoden uutuuskirjoja haravoidessa oli minulta mennyt ohi Tiina Koskimiehen Patruunan puutarha ja työmiehen kessupenkki. Osui kirjaston pöydällä silmiin. Suosittelen tehdasmiljööstä – ja kulttuurista kiinnostuneille. (Itse selasin vain läpi, kirja on kauniisti taitettu ja kuvitettu.)

Kirjoitustyöt eivät tästä kuussa ole pahemmin edistyneet. Kirjoittajatreffit tarjosivat selviytymisopasta lapsettomille kirjoittajille (joilla on "rajattomasti" aikaa), mutta itsekurini hukassa olo oli alkuperäinenkin ongelma.

Muuta blogeista:

Historianopiskelija tuskailee 1700-luvun tekstin käännöstä. Ei vie omaa tutkimusta eteenpäin, että muillekin tuo on vaikeaa, mutta kohentaa latistunutta itsetuntoa edes hiukan.

Blogista Morsiantaivaasta Sulhashoviin löytyy juttua vanhoista häätavoista: Esiratsastajat ja hääseurueen matka , Mikä ihmeen morsiantaivas? , Kaason alkulähteillä.

Lastun muisteluista voisi saada kimmoketta (vihdoin) kirjoittaa oman elämänkin jutuista. Kevyemmin voi aloittaa suomalaisuustestillä, oma tulokseni vähemmän vakuuttavsti 40%.

Museotyön arkea on Maijuskan blogissa ja Lypsyssä.

Virossa oli käynyt Kirlah. Joka mainintana oman reissuni jo työviikon jälkeen unohtuessa...

Tapio Nurminen antaa vinkkejä veteraanimatrikkelin tekijöille. Lienevät osittain sovellettavissa järjestömatrikkeleihin yms.

2 kommenttia:

Kalle kirjoitti...

Itsekuri on kyllä jännä juttu. Onko se lopulta edes todellinen ilmiö, vai pitäisikö ennemminkin puhua vain motivoitumisesta? Voiko itseään todella pakottaa toimintaan, vai täytyykö vaikeasta asiasta vain tehdä riittävän helppo tai houkutteleva?

Zen Habits -blogissa oli taannoin tästä aiheesta kiinnostava juttu: Discipline is an illusion; Motivate yourself instead. Kirjoittamisen suhteen pakottaminen ei tunnu ainakaan toimivan.

Sara kirjoitti...

Ja eihän siitä käännöksestä mitään tullut :) Käännöksen arvosana oli 2 eli aika sitä mitä odotinkin. No, minusta ei kyllä tulekaan Suomen historian tutkijaa.