lauantai 25. huhtikuuta 2009

Lomaraportti

Helsingin Sanomissa oli jokin aika sitten kolumni matkojen suunnittelusta. Jos suunnittelee, niin toimii ja törmää useampiin asioihin kuin se, joka haahuilee ilman suunnitelmaa.

Tämä loma oli (maanantai vielä jäljellä) suunnittelematonta lajia. Piti lähteä Turkuun arkistoon ja muutenkin, mutta ei sitten mahtunutkaan ohjelmaan. Kun piti käydä kampaajalla, uusia passi, tarkistaa veroehdotus, istua asunto-osakeyhtiön urakkaneuvottelussa, käydä Artisokka-elokuvafestareilla (Kesällä teattereihin tuleva Nuori Viktoria oli todella vaikuttava elokuva. Valitettavasti jo muutamaa verkkosivuun tutustuttua selvisi useita poikkeamia todellisesta historiasta.)

Pitkän lämmittelyn jälkeen tartuin Flachsenius-aineistoon, joka – yllätys, yllätys – oli enemmän hajalla kuin olin muistanut. Edelleen lyhyenpuoleinenkin. Pari päivää kirjastossa paikkasi aukkoja ja jälleen kerran löysin mielenkiintoista materiaalia ”surffaamalla” sarjajulkaisuhyllyä. Olisin kyllä päässyt samaan lopputulokseen käymällä huolellisemmin läpi ylioppilasmatrikkelin listaamat lähteet.

Makuuhuoneeni ikkunalaudan posliinikukka saa edustaa positiivista kehitystä.

Ei kommentteja: