perjantai 20. helmikuuta 2009

Miten siivotaan sukuesitystä?


Yksinkertaisesti. Eihän sitä tarvitse kaikkea tietää. Vasemmalla esitetty Per Vilhelm Vargentin kuittasi tätinsä muistiinpanoissaan 1783 näin "Anna W: gift med Actuarien i Åbo Hof-Rätt, Johan Lidman. Om hon lemnat posteritet, är mig obekant."

Joopa joo. Ihan turha todeta, että Anna hengaili Pohjan sodan aikana Turun linnassa vangittuna olleen Petter Schäferin kanssa. Ja että Pietari omantunnon ja seksin puutteen paineissa tekaisi heidän välilleen avioliitonkin. Tapahtuihan tämä jo monta vuotta (alle kymmenen) ennen Perin syntymää.

Suhteen yksityiskohtia voi lukea Matti Piispan toimittamasta Pietarin päiväkirjasta Minä Pietar ja minä Anna. Minulla parhaillaan lukemistossa.

Verkkohakujen yhteydessä löytyi Anna Katarina Frosterus, oikein muotokuvan kanssa. Tämä oli naimisissa Per Vilhelmin velipuolen kanssa. Edellä mainittujen muistiinpanojen mukaan "Dotter af Prosten Frosterus i Kemi." Ylioppilasmatrikkeli vahvistaa, että isä oli Erik Frosterus. Mutta museosivun lainaamien Sukukirja tietojen ja Ylioppilasmatrikkelin välillä on ristiriita. Jos Anna Katarina oli syntynyt 1704, äiti ei ollut Kristina Burman. Jätetään tarkistettavaksi asiasta oikeasti kiinnostuneille, nätti kuva kyllä.
(Marginaalinen yhteys omiin tutkimuksiin edellä esitetyllä on se, että Perin isän ensimmäinen vaimo oli Flachsenius-suvun edustaja.)

Ei kommentteja: