maanantai 18. helmikuuta 2008

Sunnuntain saldo

Roudasin kirjastoon palautettavia kirjoja ja tarkoitus oli olla hirveän produktiivinen loppupäivän. Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kun kirjastossa hurahti aikaa ja mukaan tuli romsku, joka "piti" sitten lukea. Viimeistelin kuitenkin ehdotuksen tiedonannoksi Genokseen ja aloittelin Hiski-tarkistusta. Jälkimmäinen oli tarkoitus saada viikonloppuna valmiiksi, mutta en muistanut, että rivejä oli yli 8000.

Kolme linkkiä kahvia odotellessa:
  • Taannoin viitasin ruotsalaisen sukututkimusoppaan väitteeseen maailman suurimmasta sukupuusta. Tuskin oli yhtä suuri kuin kooste Konfuciuksen jälkeläisistä. 2500 vuotta, 80 sukupolvea, pari miljoonaa ihmistä, Sarjassa sukupuita, joihin en usko kuuluvani.
  • Tampereen Vapriikki-museokeskus on julkaissut sivuilleen kauniin koosteen kartanokuvia Teiskolasta. Urajärven vastaavia Museovirasto julkaisi kirjana Kartanoelämää Urajärvellä. Urajärven kuva-albumi.
  • Tuoreessa Tammisaaren virtuaalimuseossa on hyviä elementtejä, mutta itse näkisin verkkoympäristön etuna sen, että voi tarjota runsaammin taustoittavaa tietoa, kun sitä ei sitten kenenkään olisi pakko lukea, mutta haluavat voisivat kuitenkin.

Ei kommentteja: